18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми
Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.
Діяльність у сфері торгівлі людьми є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.
Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна,  усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші.
Найбільш розповсюдженою у світі формою експлуатації людини є трудова експлуатація, яка потіснила із сумнівного лідерства сексуальну.
Також зазнало змін співвідношення жертв торгівлі людьми за ознакою статі – якщо раніше майже 85% постраждалих були жінки та дівчата, то зараз 60% постраждалих складають чоловіки.
Для жертв торгівлі людьми не має національностей, кольору шкіри або рівня освіти та заможності.
Будь-яка людина може стати особою, яка постраждала від торгівлі людьми, особливо в умовах економічної кризи та збройного конфлікту, коли складні життєві обставини вимушують людей погоджуватися на дуже ризикові пропозиції працевлаштування.
Якщо, Ви потрапили у ситуацію торгівлі людьми
ЗВЕРНІТЬСЯ ПО ДОПОМОГУ:
Національна «Гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми 0-800-500-225 (дзвінки в межах України безкоштовні)
+38-044-205-37-36; 205-36-94 (для дзвінків з-за кордону)
527.org.ua – електронні консультації
527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

Переглядів: 106 | Додав: Heidfeld | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

Вивчаючи тему "Між минулим і майбутнім" допитливі учні 3 класу з класоводом Рудь Т.М. ознайомилися з архітектурними пам'ятниками, знайденими на території України. Заочно подорожували областями нашої країни, дізналися, де і як видобувають сіль, проводили цікаві досліди. Із захопленням досліджували властивості корисних копалин. Аналізували, порівнювали, робили правильні висновки.

Переглядів: 121 | Додав: Heidfeld | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

У переддень 14 жовтня – Дня захисника України, Дня Українського козацтва, Дня Української повстанської армії (УПА), Дня Покрови Пресвятої Богородиці в Буянівської гімназії-філії проведено низку заходів, метою яких було формування в учнів розуміння понять «єдність», «цілісність», «незалежність», «герой», «патріот», «захисник», виховання громадянських якостей, почуття щирої поваги і вдячності захисникам Вітчизни всіх поколінь та історичних періодів.
Для учнів 2-4 класів, педагогом – організатором Дубовець О.М., було проведено ігрову програму "Ми маленькі козачата, славних козаків внучата";  квест – гра «Ми – нащадки козацького роду» під час якої команди учнів 5 -9 класів боролися за право називатися розумними,сильними,спритними,вартими наших героїчних предків.

Переглядів: 105 | Додав: Heidfeld | Дата: 22.10.2021 | Коментарі (0)

Учні Буянівської гімназії-філії взяли участь у Всеукраїнському конкурсі творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу». На конкурсі представили свої чудові малюнки: Дацюк Віра, Кучер Олександра, Новосад Софія, Дудчик Катерина.

Переглядів: 112 | Додав: Heidfeld | Дата: 22.10.2021 | Коментарі (0)

      У Буянівській гімназії проходив конкурс-виставка осінніх композицій «Дари осені» серед учнів 1-9 класів. На виставці, яка відбулася 08.10.2021 року були представлені найрізноманітніші роботи: квіткові букети, вироби з природного матеріалу, композиції з овочів. Вражало різноманіття природного матеріалу і фантазія учасників. Учні з натхненням підійшли до створення композицій.

     Поробки дітей довели, що якщо мати фантазію та вправні руки, можна звичайні фрукти, овочі та квіти перетворити на справжні шедеври. Дякуємо всім за участь у виставці та за свято, готуючись до якого можна проявити свої осінні фантазії, уміння в поробках з природного матеріалу та насолодитися золотими кольорами осені, запахом її дарів.

      Учні 2-4 класів разом із педагогом - організатором Дубовець О.М підготували свято «Осінній вернісаж», яке подарувало усім присутнім гарний настрій.

Переглядів: 103 | Додав: Heidfeld | Дата: 22.10.2021 | Коментарі (0)

У вересні  2021 р. в опорному закладі Торчинський ліцей відбулось перше засідання методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу. На розгляд були винесені такі питання:

  1. Про виконання плану роботи МО вчителів предметів суспільно-гуманітарного циклу за 2020/2021 н. р.
  2. Вибори секретаря МО. Розподіл доручень між членами методичного об’єднання .
  3. Обговорення питань щодо організації роботи у новому навчальному році. Затвердження плану роботи.
  4. Проєктування індивідуальної траєкторії професійно – особистісного розвитку педагога.
  5. Організація освітнього процесу в умовах зміни законодавства.

Керівник Горошко О.В. підсумувала роботу  методичного об'єднання за минулий навчальний рік та визначено стратегічні пріоритети розвитку, шляхи їх реалізації на поточний навчальний рік. Обрано секретаря засідань.

Про індивідуальну траєкторію професійно-особистісного розвитку педагога розповіла Олексюк О.М. Вона інформувала колег про зміни в порядку атестації, наголосила на суб’єктах підвищення кваліфікації.

Учасники засідання переглянули презентацію про новий  Державний стандарт базової середньої освіти, затверджений 30 вересня 2020 року . Вчителі працювали в групах, де за допомогою методу «Метаплан» розв’язували дискусійне питання.

Заключне слово виголосила Федорчук О.Р., яка подякувала за плідну роботу.

Переглядів: 129 | Додав: Heidfeld | Дата: 21.10.2021 | Коментарі (0)

День учителя – найсвятіше, найвеличніше свято на землі.
Учителю! Вклоняємось доземно
Перед великим іменем твоїм.
Вже проростають ті маленькі зерна
Під поглядом, як серце, золотим.
Учителю! Ти - наче нездоланність,
Крізь все просієш іскру доброти,
Щоб засвітить у серденьку дитячім
Вогонь священний розуму й краси.
 
1 жовтня відбувся концерт з нагоди Дня учителя. Учні привітали педагогічний колектив та своїх матерів-педагогів з професійним святом. Від щирого серця висловили їм сердечну вдячність за невтомну працю, великий талант і благородне покликання сіяти мудрість і знання.
Вітаємо усіх вчителів з Днем учителя. Бажаємо міцного здоров`я, щирої радості, безхмарних благословенних днів, творчої наснаги, любові, злагоди, нових педагогічних звершень заради рідного краю та незалежної, мирної України!

Переглядів: 110 | Додав: Heidfeld | Дата: 02.10.2021 | Коментарі (0)

З 1 вересня по 30 вересня діяла благодійна акція "Монетки дітям. 25 здавай-дітям допомагай",яка проходила у Буянівській гімназії завершилася. Дякуємо усім учням, батькам та педагогам хто був не байдужий у цій справі.

Переглядів: 107 | Додав: Heidfeld | Дата: 01.10.2021 | Коментарі (0)

80 років тому в Києві сталася одна з найбільш трагічних подій в історії міста і в історії України періоду Другої світової війни. Наприкінці вересня 1941 року німецькі нацисти в урочищі Бабин Яр знищили єврейське населення міста. Відтак Бабин Яр став символом Голокосту і нацистських злочинів загалом. Адже масові страти там тривали і надалі. І нищили не лише євреїв, а й ромів, радянських військовополонених, українських націоналістів... Вічна пам'ять всім невинно загиблим!

    В нашій гімназії 29 вересня проведено Національний урок пам'яті,як і у всіх навчальних закладах України. Педагог- організатор з учням розповіли про трагедію Бабиного Яру.

Переглядів: 113 | Додав: Heidfeld | Дата: 30.09.2021 | Коментарі (0)

Найбільше у світі щастя – це мир, коли люди живуть спокійно, земля не здригається від страшних вибухів. Щороку 21 вересня люди у різних куточках планети відзначають Міжнародний день миру, свято, покликане змусити всіх не тільки задуматись, але й зробити що-небудь заради спокою на Землі.  Мир у рідній Україні – це найзаповітніше бажання усіх українців, котре вони висловлюють вголос так згуртовано, як ніколи раніше. До відзначення цього свята щороку долучається і наш навчальний заклад.

Учні 2-7х класів взяли участь у конкурсі малюнків «Миру-мир». 5-тий клас випустили стінівку. В усіх класних колективах пройшли інформаційні хвилинки «Разом заради миру: повага,безпека та гідність для всіх».

Переглядів: 114 | Додав: Heidfeld | Дата: 28.09.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 6 7 8 9 10 ... 18 19 »