22 жовтня у Буянівській гімназії відбулася педагогічна рада на тему: "Креативність у структурі педагогічної діяльності".

Переглядів: 106 | Додав: Heidfeld | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

18 жовтня – Європейський день боротьби з торгівлею людьми
Торгівля людьми − глобальний злочинний бізнес, сучасна форма рабства, що грубо порушує права людини.
Діяльність у сфері торгівлі людьми є найшвидше зростаючою кримінальною діяльністю у світі. За оцінками Міжнародного центру із запобігання злочинності ООН, щорічний грошовий обсяг за даний транснаціональний злочин становить 30 мільярдів доларів на рік, що робить його другим за величиною після торгівлі наркотиками.
Існує чимало різноманітних видів експлуатації: сексуальна, трудова, економічна,  усиновлення (удочеріння) у комерційних цілях, використання в порнобізнесі, використання у військових конфліктах, залучення до злочинної діяльності, трансплантація чи насильницьке донорство, примус до заняття проституцією, рабство і ситуації, подібні до рабства, примусова праця, залучення в боргову кабалу та інші.
Найбільш розповсюдженою у світі формою експлуатації людини є трудова експлуатація, яка потіснила із сумнівного лідерства сексуальну.
Також зазнало змін співвідношення жертв торгівлі людьми за ознакою статі – якщо раніше майже 85% постраждалих були жінки та дівчата, то зараз 60% постраждалих складають чоловіки.
Для жертв торгівлі людьми не має національностей, кольору шкіри або рівня освіти та заможності.
Будь-яка людина може стати особою, яка постраждала від торгівлі людьми, особливо в умовах економічної кризи та збройного конфлікту, коли складні життєві обставини вимушують людей погоджуватися на дуже ризикові пропозиції працевлаштування.
Якщо, Ви потрапили у ситуацію торгівлі людьми
ЗВЕРНІТЬСЯ ПО ДОПОМОГУ:
Національна «Гаряча лінія» з питань протидії торгівлі людьми 0-800-500-225 (дзвінки в межах України безкоштовні)
+38-044-205-37-36; 205-36-94 (для дзвінків з-за кордону)
527.org.ua – електронні консультації
527 – безкоштовні дзвінки з мобільних телефонів в Україні

Переглядів: 107 | Додав: Heidfeld | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)

Вивчаючи тему "Між минулим і майбутнім" допитливі учні 3 класу з класоводом Рудь Т.М. ознайомилися з архітектурними пам'ятниками, знайденими на території України. Заочно подорожували областями нашої країни, дізналися, де і як видобувають сіль, проводили цікаві досліди. Із захопленням досліджували властивості корисних копалин. Аналізували, порівнювали, робили правильні висновки.

Переглядів: 122 | Додав: Heidfeld | Дата: 23.10.2021 | Коментарі (0)