В рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» у 8 класі  Буянівської гімназії було проведено виховну годину присвячену вихованню толерантного спілкування. Разом з класним керівником учні ознайомилися з новими поняттями, переглянули відео. Брали активну участь у вправах: «Біла ворона», «Пустіть мене до кола».

Переглядів: 104 | Додав: Heidfeld | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

В рамках акції "16 днів проти насильства" та у Всесвітній день боротьби із поширенням СНІДу пройшла виховна година-застереження "СНІД: подумай про майбутнє - обери життя" у 9 класі Буянівської гімназії. Робота в групах згуртувала дітей.  Вони працювали над сенканом, асоціативним кущем, хмарою слів.  Це сприяло формуванню уявлень про хворобу та виробленню поведінкових мотивацій до збереження власного здоров'я.                

Учнями 5, 7 і 9 класів  оформлена виставка малюнків "Стоп насильству"

Переглядів: 103 | Додав: Heidfeld | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

1 грудня світова спільнота відзначає Всесвітній день боротьби зі СНІДом.
 У цей день акцентується увага на тому, яку серйозну загрозу для життя людей в усьому світі становить ця глобальна проблема. І гімназія займає тут далеко не останнє місце, адже саме у гімназії формується, розвивається і набирається знань майбутнє держави.
 Сьогодні, у Всесвітній день боротьби зі СНІДом в Буянівській гімназії пройшла загальношкільна акція в підтримку людей, які живуть з ВІЛ/СНІДом «Червону стрічку носять небайдужі». Також  відбулася вікторина «Що ти знаєш про ВІЛ/СНІД?», виставка стіннівок на тему: «СНІД: знати, щоб жити».
 Сподіваємось, що проведення подібних заходів допоможе учням захистити самих себе, адже найкращий захист – це поінформованість.

Переглядів: 108 | Додав: Heidfeld | Дата: 02.12.2021 | Коментарі (0)

Цікаво і змістовно пройшло заняття "Магічний урок доброчесності" у 7 класі Буянівської гімназії. Мета заняття: актуалізувати серед учнів знання з етики та доброчесності, спонукати до доброчесної поведінки в повсякденному житті.

Переглядів: 115 | Додав: Heidfeld | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

89 роковинам Голодомору 1932-1933рр.  був присвячений історичний екскурс "Голодомор в Україні: говоримо сьогодні, пам'ятаємо завжди", який був проведений 25 листопада у 9 класі Буянівської гімназії. Класним керівником мовою фактів було доведено, що це був акт геноциду проти українського народу. Учні переглянули ряд відеороликів. За душі убієнних голодом запалили свічу  пам'яті.

Переглядів: 109 | Додав: Heidfeld | Дата: 01.12.2021 | Коментарі (0)

З метою вшанування патріотизму і мужності громадян, які восени 2004 року та у листопаді 2013 року - лютому 2014 року постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини і громадянина, національних інтересів України та її європейського вибору, у 7 класі була проведена виховна година « 21 листопада – День Гідності і Свободи». (Класний керівник Аврамук Світлана Петрівна).

Переглядів: 104 | Додав: Heidfeld | Дата: 29.11.2021 | Коментарі (0)

Учні 7 класу Буянівської гімназії ( класний керівник Аврамук С.П.)  були учасниками Міжнародної  акції Greening of the Planet( Озелени Україну), в якій прийняли участь багато друзів з країн Європи і не тільки... Ініціатором  була Людмила Млош (Рудченко), яка проживає і очолює центральну Спілку українців у Німеччині.

Переглядів: 110 | Додав: Heidfeld | Дата: 29.11.2021 | Коментарі (0)

Учні Буянівської гімназї взяли активну участь в благодійній акції «Монетки дітям. 25 здавай-дітям допомагай" та були нагороджені грамотою.

Переглядів: 103 | Додав: Heidfeld | Дата: 29.11.2021 | Коментарі (0)

Відходить у минуле епоха «освіти на все життя». На зміну приходить нова епоха з принципом «освіта протягом життя», епоха, яка потребує від людини прагматизму, творчості, самостійності і відповідальності, здатності бачити і вирішувати проблеми автономно, а також у команді, готовності і здатності постійно вчитися новому як у буденному житті, так і в професійній діяльності. Досягти цього можливо завдяки впровадженню компетентнісного підходу в навчанні. 

Згідно плану роботи методичного об’єднання вчителів суспільно-гуманітарного циклу 24 листопада у Буянівській гімназії-філії ОЗЗСО Торчинський ліцей відбулось друге засідання за темою «Сучасний урок у контексті компетентнісного підходу»  з використанням методу «Світового кафе». На засідання прибули педагоги ОЗЗСО Торчинський ліцей  та його інших структурних підрозділів: Білостоцької, Веселівської, Усичівської гімназій-філій.

Керівником  Горошко О.В. були проведені вправи «Листопад», «Маю свою думку». Учасники засідання визначали спільні і відмінні риси компетентнісного та традиційного уроків за допомогою діаграми Вена. Наступним у роботі було «Світове кафе», за допомогою якого розробляли етапи компетентнісного уроку.

Які на практиці методи та прийоми застосовують на своїх уроках, розповіли колеги Чопей І.Д. та Горинчук Л.С. Вони дали невеликі майстер-класи, поділились своїм досвідом у проведенні  уроків.

Вчитель англійської мови  Чопей Іванна Дмитрівна  Буянівської гімназії-філії ОЗЗСО Торчинський ліцей презентувала вправи, методи та прийоми для організації роботи на різних етапах компетентнісного уроку. Зокрема, вправи «Правило», «Нитки», де був використаний прийом « Інтрига», а також вправу

«Fist to Five» для реалізації прийому «Зворотній зв’язок» на заключному етапі уроку. Підготувала дану вправу у формі пам’ятки для колег.

Горинчук Леся Степанівна, вчитель української мови та літератури, закладу, який приймав гостей, показала використання цеглинок «Лего» на етапі орієнтації та мотивації діяльності.  Використала метод «Щоденник подвійних записів» на основі поезії Лесі Українки «Давня весна». Цікавою була гра «Розумний шифрувальник».  Плідно працювали групи «Мистецтвознавців», «Літературознавців», «Декламаторів» та «Дослідників». Складали опорні схеми, знайомились із хмаринкою слів. «Одягали» дерево очікувань щодо заданої теми.

Дякую всім учасникам за плідну співпрацю. Щиро всім бажаю успіхів, бути ініціативними, творчими, активними, адже питання, яке  обговорювалось актуальне, потрібне і на часі для кожного педагога. Надіюсь, що почерпнули нові знання, які будете використовувати у своїй роботі.

   І пам’ятайте:

Успіх ніколи не буває остаточним,

Помилка ніколи не є смертельною,

Тільки працелюбність береться до уваги.

Ми  всі гарно попрацювали

Петрук М.В. презентує роботу своєї групи у вправі  асоціацій

Під час роботи над діаграмою Вена

Робота у групах методом «Світове кафе»

Майстер-клас Чопей І.Д. Вправа на зворотній зв’язок

«Інтрига»

Майстер-клас Горинчук Л.С.

Мій настрій із цеглинками Лего

Група «Мистецтвознавці»

Переглядів: 98 | Додав: Heidfeld | Дата: 27.11.2021 | Коментарі (0)

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і життя людини, і життя країни. Багато сторінок там вписано криваво-чорним кольором. Однією з таких сторінок був голодомор 1932-1933 р.р. Не було ні війни, ні посухи. А була тільки зла воля одних людей проти інших. І ніхто не знає, скільки безневинних людей зійшло в могилу – старих і молодих, дітей, і ще ненароджених – у лонах матерів.

З метою вшанування пам’яті жертв голодомору та виховання в учнів ціннісного ставлення до держави, поваги до її історичного минулого та збереження державних традицій в Буянівській гімназії було проведено виховну годину пам’яті і скорботи «Голодомор 1932-1933 р. Геноцид українського народу.» Учні читали вірші, спогади очевидців тієї страшної трагедії, переглянули відеоролики.
 27 листопада запрошуємо кожну українську сім'ю о 16-й годині приєднатися до Всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті усім померлим від голоду».

 

Переглядів: 102 | Додав: Heidfeld | Дата: 27.11.2021 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 4 5 6 7 8 ... 18 19 »